Zonnepanelenactie Amstelveen gelanceerd ter bevordering van duurzame energie

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

De gemeente Amstelveen heeft een zonnepanelenactie geïntroduceerd om het gebruik van zonnepanelen door haar inwoners te bevorderen. De actie is bedoeld om het voor woningeigenaren gemakkelijker te maken een keuze te maken uit de vele aanbieders van zonnepanelen. Door een kwalitatief goede leverancier te selecteren die scherp geprijsde panelen aanbiedt, wil de gemeente duurzame energieproductie stimuleren.

Toename populariteit zonnepanelen

Volgens wethouder Duurzaamheid, Floor Gordon, heeft de voortzetting van de salderingsregeling door de Eerste Kamer bijgedragen aan de toenemende populariteit van zonnepanelen. De zonnepanelenactie maakt de aanschaf van zonnepanelen voor inwoners van Amstelveen gemakkelijker en aantrekkelijker.

Voordelen van zonnepanelen

De geïnstalleerde zonnepanelen zullen de energierekening van de huiseigenaren verlagen, de CO₂-uitstoot verminderen en de opwekking van eigen energie mogelijk maken. Daarnaast hoeven particulieren sinds 2023 geen btw meer terug te vragen bij de Belastingdienst op de aanschaf van zonnepanelen, wat een extra voordeel is.

Online informatiebijeenkomst voor inwoners

Ter voorbereiding op de zonnepanelenactie organiseert de gemeente op donderdag 14 maart een online informatiebijeenkomst waarin de actie verder wordt toegelicht. Inwoners kunnen tijdens deze bijeenkomst vragen stellen aan de gemeente, Energieloket Amstelveen en de installateur.

Inschrijving voor de zonnepanelenactie

Na de informatiebijeenkomst, die plaatsvindt op 23 maart, kunnen inwoners zich inschrijven voor de zonnepanelenactie. Na inschrijving ontvangen ze een uitnodiging voor een digitale woningopname met de installateur, die advies zal geven over onder meer de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte, waarna ze kunnen beslissen of ze willen deelnemen aan de actie.