Vraag tijdig een nieuw paspoort of identiteitskaart aan

13 dagen geleden gepubliceerd

Inwoners waarvan hun paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) binnenkort verloopt, worden aangemoedigd om op tijd een afspraak te maken voor een verlenging. Dit jaar moeten veel inwoners hun paspoort of ID-kaart verlengen. De gemeente verwacht de komende maanden extra drukte. Het is mogelijk om een afspraak twee maanden van tevoren in te plannen.

Brief van de gemeente

Inwoners wiens paspoort of ID-kaart verloopt, hebben een brief van de gemeente ontvangen met de aansporing om een afspraak te maken voor verlenging. Het aanvragen van een nieuw reisdocument kan alleen persoonlijk en op afspraak.

Verruimde openingstijden

Om alle aanvragers te kunnen helpen, zijn de openingstijden van de Balie Documenten tijdelijk verruimd. Van 1 mei tot 16 juli is de Balie Documenten ook open op dinsdagavond.

Voorbereiding

Het is belangrijk dat u goed voorbereid naar de afspraak in het raadhuis komt. Neem uw huidige paspoort en/of identiteitskaart mee. Heeft u een paspoort en een ID-kaart? Neem deze dan allebei mee, samen met een recente kleurenpasfoto. Vijf werkdagen na uw aanvraag ligt uw nieuwe document klaar. Betaling is mogelijk met pin.

Kinderen

Voor het aanvragen van een reisdocument voor een kind dienen beide ouders (online) schriftelijk toestemming te geven. Het kind moet aanwezig zijn bij het aanvragen en ophalen van het reisdocument.

Voor meer informatie over het aanvragen van een reisdocument kunt u terecht op de website van de gemeente.