Vernieuwd Werkplein in Amstelveen opent deuren

4 maanden geleden gepubliceerd

Sinds dinsdag 2 april is het vernieuwde Werkplein in het raadhuis van Amstelveen geopend voor Amstelveners die hulp zoeken bij scholing of het vinden van een baan. Wethouder Marijn van Ballegooijen licht toe dat de herinrichting van het Werkplein is uitgevoerd om de dienstverlening aan de inwoners te verbeteren.

Vernieuwde aanpak

De verbouwing was nodig om inwoners op een vriendelijkere manier te kunnen ontvangen. Het Werkplein was vroeger voornamelijk gericht op werk, maar tegenwoordig wordt er breder gekeken naar de behoeften van inwoners. Het doel is hen te helpen bij het vinden van duurzaam werk dat bij hen past. Daarnaast is een vriendelijker ontvangst en meer privacy een focuspunt in de dienstverlening geworden.

Menselijke Maat

De nieuwe indeling van het Werkplein maakt het mogelijk dat medewerkers en inwoners op een gelijkwaardige manier met elkaar in gesprek kunnen gaan. Dit sluit aan bij de stappen die de gemeente zet op het gebied van de ‘Menselijke Maat’, een project dat tot doel heeft de dienstverlening en communicatie te verbeteren.

Gebundelde ondersteuning

Op het Werkplein wordt zoveel mogelijk ondersteuning aan inwoners gebundeld. De dienstverlening omvat niet alleen hulp bij scholing en werk, maar ook bij inburgering. Daarnaast zijn er medewerkers van het UWV aanwezig, waardoor Amstelveners niet meer naar Amsterdam hoeven voor fysieke afspraken.

Voor wie is het Werkplein?

Het Werkplein is er voor iedere Amstelvener die vragen heeft over scholing of hulp nodig heeft bij het vinden van werk. Er wordt onder andere hulp geboden bij het maken van een CV, het leggen van contacten met bedrijven en solliciteren.

Inloopspreekuren

Er zijn inloopspreekuren op het Werkplein op elke dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur. Voor meer informatie over de tijden van de overige dienstverlening kunnen inwoners terecht op de website van de gemeente Amstelveen.