Woningoverval in Amstelveen, politie zoekt getuigen

8 maanden geleden gepubliceerd

In de nacht van zondag 19 november op maandag 20 november vond er een gewelddadige woningoverval plaats in de Wolken in Amstelveen. De politie is op zoek naar de daders, die op de vlucht zijn geslagen. Ter plaatse zijn meerdere verdachten aangehouden.

Overval en arrestaties

Rond 03.45 uur drongen meerdere gewapende verdachten de woning binnen. Na de overval werd een voertuig gezien dat hard weg reed. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen ze drie mannen in de buurt van de woning aan. Deze mannen zijn aangehouden en hun betrokkenheid bij de overval wordt onderzocht.

Veiligheidsmaatregelen

Het pand werd tijdelijk omsingeld door de politie. Toen de politie de woning binnenging, roken ze een ongewone geur. Om alle risico’s uit te sluiten, werden er metingen gedaan. Uit deze metingen bleek dat er geen risico was voor de politie. Het is nog onduidelijk wat er zich tijdens de overval in en om de woning heeft afgespeeld en of er iets is buitgemaakt.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen en roept mensen op die over beeldmateriaal beschikken van de periode voor, tijdens of na het incident. Dit kan bijvoorbeeld afkomstig zijn van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcams in nabij geparkeerde voertuigen. Ook mensen die iets hebben gezien of gehoord dat het onderzoek verder kan helpen, worden verzocht dit te melden.