Voedselkastje bij Pluspunt in Amstelveen viert derde verjaardag

5 maanden geleden gepubliceerd

Het voedselkastje bij wijkcentrum Het Pluspunt in Amstelveen bestaat drie jaar. In dit kastje plaatsen vrijwilligers en buurtbewoners spullen voor iedereen die het nodig heeft. Wethouder Marijn van Ballegooijen is erbij elk jaar om de verjaardag van het kastje te vieren.

Het initiatief van Wijnie Visser

Het voedselkastje is een initiatief van Wijnie Visser, de moeder van Nicolette uit Amstelveen. Ondanks het recente overlijden van Wijnie, blijft de buurt het kastje omarmen. Bewoners en vrijwilligers werken samen om haar eer hoog te houden en het kastje gevuld te houden.

Doelen van het voedselkastje

Het kastje heeft meerdere doelen. Het helpt mensen die het niet breed hebben en het is ook een middel tegen voedselverspilling. Het zorgt tevens voor betrokkenheid in de buurt. Iedereen kan iets achterlaten en samen zorgen de buurtbewoners ervoor dat de juiste producten erin liggen. Recentelijk is het aanbod aangevuld met menstruatiemateriaal, waar veel behoefte aan blijkt te zijn.

Wethouder Van Ballegooijen prijst het initiatief en noemt het hartverwarmend om te zien hoe de buurt en vrijwilligers samenwerken. Ze zorgen ervoor dat het kastje gevuld blijft zodat mensen die het nodig hebben er gebruik van kunnen maken.