Visit Amstelveen lanceert campagne en fotowedstrijd 'Natuurlijk Amstelveen'

19 dagen geleden gepubliceerd

Visit Amstelveen is gestart met de campagne ‘Natuurlijk Amstelveen: beleef het groen’. Een belangrijk onderdeel van deze campagne is de fotowedstrijd ‘Natuurlijk Amstelveen!’, georganiseerd in samenwerking met Canon. Inwoners worden aangemoedigd om hun mooiste natuurfoto’s te maken en in te sturen voor 21 april. Vanaf 24 mei zal een selectie van de foto’s te zien zijn in het Cobra Museum voor Moderne Kunst.

Natuurlijk Amstelveen

Wethouder Adam Elzakalai (Stadspromotie en Economische Zaken) sprak over de groene rijkdom van Amstelveen. Met meer dan 100 vierkante meter groen per inwoner, is Amstelveen de groenste gemeente van de randstad. In april en mei zal Visit Amstelveen de stad en de regio laten zien wat Amstelveen te bieden heeft op het gebied van natuur en recreatie. Inwoners en bezoekers worden aangemoedigd om te wandelen, fietsen of sporten in het groen langs de Amstel of de Poel, in de landelijke polders, Heemparken of het Amsterdamse Bos.

De fotowedstrijd

Elke inwoner van Amstelveen mag meedoen aan de fotowedstrijd, ongeacht leeftijd of ervaring, en of ze nu een camera of smartphone gebruiken. Een vakjury en een publieksjury zullen de inzendingen beoordelen. Voor kinderen tot 12 jaar is er zelfs een speciale prijs. Deelnemers worden uitgenodigd om naast hun foto ook het persoonlijke verhaal erachter te delen.

Lente in Amstelveen

“Lente is het moment waarop de natuur in Amstelveen op haar mooist is. De dagen worden langer, bloemen bloeien en vogels laten van zich horen. Ik nodig iedereen uit om op ontdekkingstocht te gaan in de polders, bossen en parken van Amstelveen en dat ene bijzondere moment vast te leggen,” aldus Elzakalai.

Voorjaarsactiviteiten

De fotowedstrijd maakt deel uit van de voorjaarscampagne van Visit Amstelveen. Naast de fotowedstrijd staan er tal van andere activiteiten op het programma. Zo worden er verschillende rondleidingen in het Amsterdamse Bos georganiseerd en ook fietsen door de landelijke polders biedt rust en ruimte.