Verrassingsbezoek wethouder Floor Gordon aan Groenraad Amstelveen

10 maanden geleden gepubliceerd

Afgelopen week bracht wethouder Floor Gordon een verrassingsbezoek aan de Groenraad Amstelveen. Dit bezoek viel samen met de officiële installatie van nieuwe leden van de raad. Tijdens haar bezoek gaf Gordon haar waardering uit voor het werk van de Groenraad, vanwege het belang van groen voor een gezonde en prettige leefomgeving. De Groenraad bedankte de wethouder op haar beurt voor haar betrokkenheid en de goede communicatie met de gemeente.

Over de Groenraad

De Groenraad Amstelveen is een officieel participatieorgaan dat bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers. Ze geven gevraagd en ongevraagd advies aan het college van B&W over groen, natuur en biodiversiteit. De raad is ook betrokken bij stedelijke ontwikkelingen, zoals de herinrichting van het groen rondom de Meerkamp en de groenvisie Amstelveen.

Groenraad zoekt nieuwe leden

De Groenraad heeft onlangs een aantal nieuwe leden verwelkomd voor een termijn van vier jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Het gaat om Adri den Bakker, Wim Eijsink, Julie Ferguson, Riek Jansen en Jorine Noordman. Maar de raad is nog op zoek naar meer versterking, aangezien de termijn van een aantal andere leden binnenkort afloopt.

Oproep: Groenraad zoekt versterking

Ben je geïnteresseerd in wat er speelt in Amstelveen en kan of wil je meeschrijven aan adviezen, dan is de Groenraad mogelijk iets voor jou. De raad vergadert een keer per maand op woensdagmiddag. Wat je nodig hebt is een bereidheid tot actie, gevoel voor groen, en politieke sensitiviteit. Enige kennis van de beleidscontext, biodiversiteit en een relevant netwerk is een pluspunt, maar geen vereiste.