Valpreventie training 'In Balans' voor senioren

7 maanden geleden gepubliceerd

Participe Amstelland organiseert in november een ‘In Balans’ valpreventie training. Deze training is speciaal bedoeld voor zelfstandig wonende mensen van 65 jaar en ouder die merken dat bewegen moeilijker wordt.

Bang om te vallen?

Het verliezen van balans of moeite met opstaan vanuit uw stoel of bed kan leiden tot angst om te vallen. De ‘In Balans’ training biedt eenvoudige oefeningen die helpen om sterker te worden en het evenwicht te verbeteren.

Start van de training

De nieuwe reeks trainingen start op dinsdag 7 november in wijkcentrum Pluspunt, Smeenklaan 1 in Amstelveen. Dankzij een subsidie van de gemeente bedragen de kosten voor deelname slechts € 45, inclusief een werkboek.

Aanmelden vereist

Aanmelden voor de training is noodzakelijk.

Over Participe Amstelland

Participe Amstelland is de organisatie voor welzijn en maatschappelijk werk in Aalsmeer, Amstelveen, Ouder Amstel en Uithoorn. Zij zetten zich in om iedereen te laten participeren in de samenleving. Dit doen ze door inwoners te versterken bij belangrijke levensgebeurtenissen, buurtbewoners te stimuleren om elkaar te ontmoeten en samen activiteiten te ondernemen. Ook ondersteunen ze bij het aanpakken van problemen met als doel mensen zo veel mogelijk de regie over hun leven te laten behouden. Het motto van Participe Amstelland is: welzijn voorkomt zorg!