Start uitbreiding Townhouse aan het Stadsplein in Amstelveen

3 maanden geleden gepubliceerd

De verbouwing van Townhouse, gelegen in het Stadshart van Amstelveen, is officieel van start gegaan. Wethouder Stadshart Floor Gordon en Jacques Boelee, vertegenwoordiger van Townhouse eigenaar Oranjeveste BV., gaven op maandag 18 maart het startsein op de bouwlocatie aan het Stadsplein (90-95).

Uitbreiding en vernieuwing

De winkel- en kantoorruimtes van Townhouse worden uitgebreid en vernieuwd. De pui van de begane grond en eerste verdieping zal een aantal meter naar voren komen, en er wordt een nieuwe voorgevel gerealiseerd. Bovenop de uitbreiding komt een groen dak.

Verkeersmaatregelen en toekomstige projecten

Tijdens de verbouwingswerkzaamheden is het verbindingssteegje bij entree Binnenhof, tussen Meander en het Stadsplein, afgesloten. Wethouder Gordon benadrukt dat Townhouse het eerste zichtbare bouwproject is dat een startsein markeert voor diverse ontwikkelingen die op stapel staan. Hierbij valt te denken aan de uitbreiding van de Rembrandthof, de verplaatsing van de markt naar de Rembrandtweg en de vergroening en verlevendiging van het Stadsplein.

De verwachting is dat deze projecten zullen bijdragen aan een verdere verbetering van de leefbaarheid en uitstraling van het Stadshart van Amstelveen.