Ouderen in Amstelveen vinden saamhorigheid in inloopgroepen

5 maanden geleden gepubliceerd

Ouderen in Amstelveen die op zoek zijn naar sociale contacten en activiteiten kunnen terecht bij inloopgroepen georganiseerd door Participe. Dit initiatief biedt ouderen de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, deel te nemen aan activiteiten en samen te lunchen.

Wethouder prijst waarde van inloopgroepen

Wethouder Marijn van Ballegooijen onderstreept het belang van deze bijeenkomsten. Hij bracht recentelijk een bezoek aan de inloopgroepen, die gehouden worden in verschillende locaties in Amstelveen, waaronder Flat Goedereede, Huis Elsrijk, wijkcentrum De Bolder, Dignahof en MOC. Van Ballegooijen benadrukt dat het op latere leeftijd ontzettend waardevol is om nieuwe sociale contacten op te doen.

Doelgroep en activiteiten

De inloopgroepen zijn voornamelijk bedoeld voor mensen die moeite hebben om deel te nemen aan reguliere activiteiten, bijvoorbeeld door beginnende vergeetachtigheid of lichamelijke problemen. Maar, benadrukt Van Ballegooijen, iedereen is welkom. De groepen bieden een opgewekte en gezellige omgeving waar bezoekers kunnen genieten van samenzijn.

De activiteiten binnen de groepen variëren en worden afgestemd op de wensen van de bezoekers. Ze omvatten onder andere samen de krant lezen, spelletjes spelen, schilderen en bewegen. Deze activiteiten worden vaak bijgestaan door vrijwilligers uit de buurt. Vaste momenten van de dag zijn koffie drinken en lunchen. Soms worden er ook uitstapjes georganiseerd.

Belang van sociale interactie

Participe merkt op dat bezoekers om verschillende redenen naar de inloopgroepen komen. Voor iedereen is het belangrijk om een zinvolle en leuke invulling van de dag te hebben, of om even van huis te zijn. Zelfs als mensen niet meer zelfstandig kunnen wonen en opgenomen zijn, zijn ze van harte welkom en blijven ze komen. De inloopgroepen bieden hiermee een waardevolle bijdrage aan de levenskwaliteit van ouderen in Amstelveen.