Opening van twee coöperatieve zonnedaken in Amstelveen

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Energie Coöperatie Amstelveen Ecostroom heeft twee coöperatieve zonnedaken geopend aan de Camera Obscuralaan en het Oostelijk Halfrond in Amstelveen. Deze daken, die samen uit 450 zonnepanelen bestaan, zijn officieel geopend op dinsdag 5 maart 2024.

Ondersteuning van de gemeente

De opening werd bijgewoond door Floor Gordon, wethouder van Duurzaamheid, en Wilma Schoonderbeek, directeur van Netjes BV. Beide daken van appartementsgebouwen werden ter beschikking gesteld door Netjes BV, waardoor de zonnepanelen geplaatst konden worden. De gemeente Amstelveen ondersteunt dit soort bewonerscollectieven vanuit het Servicepunt Energieadvies omdat hierdoor daken maximaal benut worden voor de opwek van zonne-energie. Dit leidt tot minder energieverlies door transport en minder noodzaak voor netcapaciteit. Tegelijkertijd profiteren leden van de coöperatie van schone energie tegen een zo laag mogelijke prijs.

Uitbreiding van zonne-energie projecten

Tijdens de openingsbijeenkomst kondigden Netjes BV en Amstelveen Ecostroom aan dat ze binnenkort twee nieuwe zonneprojecten zullen starten op daken aan de Dr. Willem Dreesweg en de Uitvlugt in Amstelveen.

Beschikbaarheid van zonnepanelen

De 225 zonnepanelen op het dak aan de Camera Obscuralaan zijn inmiddels allemaal verkocht. Een deel van de zonnepanelen op het dak aan het Oostelijk Halfrond is ook al verkocht. Wie nog voor twee of meer zonnepanelen in aanmerking wil komen, kan contact opnemen met Ecostroom.

Over Energie Coöperatie Amstelveen Ecostroom

Energie Coöperatie Amstelveen Ecostroom werd opgericht in september 2019 met als doel meer duurzame stroom op te wekken in Amstelveen. De coöperatie wil deze stroom eenvoudig beschikbaar stellen aan bewoners, ongeacht of ze huren, in een appartement wonen, een koopwoning hebben of al zonnepanelen hebben.