Man aangehouden in Amstelveen na melding verdacht pakketje

20 dagen geleden gepubliceerd

Op donderdag 28 maart heeft de politie in Amstelveen een man aangehouden na een melding dat hij een verdacht pakketje bij zich zou hebben. De melding kwam rond 13:00 uur binnen en suggereerde dat er iemand met een mogelijk explosief in een Connexxion-bus op Schiphol was gestapt.

Direct opgeschaald

Op basis van de aard van de melding en de melder werd er direct opgeschaald. Verschillende politie-eenheden werden gealarmeerd en aangestuurd vanuit de meldkamer. Een politiehelikopter hield de bus continu in de gaten. Na contact met de chauffeur van de bus, werd deze stilgezet bij de bushalte aan de Meander in Amstelveen. De omgeving rond de bus werd vervolgens ruim afgezet door agenten.

Aanhouding

Er was een signalement van de verdachte bekend. Op basis daarvan kon de verdachte in de bus worden gelokaliseerd. De andere inzittenden werden uit de bus gepraat en bij het verlaten van de bus werd de verdachte aangehouden door het arrestatieteam.

Geen explosief

Na de evacuatie van de bus, werd het verdachte pakketje onderzocht door specialistische eenheden. Het bleek niet om een explosief te gaan. De aangehouden man, een 67-jarige man uit Den Haag, blijft verdachte in de zaak en zal worden verhoord.