Inzamelingsactie tegen menstruatiearmoede in Amstelveen

10 maanden geleden gepubliceerd

Vrijwilligers van de Voedselbank in Amstelveen hebben een inzamelingsactie georganiseerd om menstruatiearmoede tegen te gaan. De actie, die plaatsvond op de markt, kreeg de steun van wethouder Marijn van Ballegooijen. Hij bracht zelf ook een pakket met menstruatieproducten mee.

Bijdragen aan de actie

Amstelveners die de actie willen ondersteunen, kunnen hun bijdrage leveren bij de Voedselbank. Elke woensdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur kan materiaal worden ingeleverd.

Menstruatiearmoede in Amstelveen

Er zijn geen concrete cijfers over menstruatiearmoede in Amstelveen. Ondanks dit gebrek aan data, benadrukt Van Ballegooijen dat het probleem reëel is en dat elke persoon die geholpen kan worden, een overwinning is.

Sinds 2021 bieden middelbare scholen in Amstelveen gratis menstruatieproducten aan. Leerlingen kunnen deze producten ophalen in een bepaalde ruimte op school en een voorraad meenemen voor thuis. Van Ballegooijen meldt dat zowel de scholen als de Cliëntenraad Minima en de welzijnsorganisatie Participe positief reageren op het initiatief.