Huishoudelijke hulpen en chauffeurs in Amstelveen geëerd

10 maanden geleden gepubliceerd

Medewerkers die huishoudelijke hulp bieden aan inwoners van Amstelveen zijn recentelijk in het zonnetje gezet. Wethouder Marijn van Ballegooijen heeft hen een cadeaukaart overhandigd als erkenning voor hun bijdrage aan de samenleving. Ook de chauffeurs in het WMO- en leerlingenvervoer en de medewerkers betrokken bij planning ontvingen deze attentie.

Anerkennig van harde werk

Van Ballegooijen gaf aan dat de huishoudelijke hulpen en chauffeurs een significant verschil maken in de samenleving, ondanks de soms hoge werkdruk. Hij benadrukte dat de chauffeurs in het WMO- en leerlingenvervoer, ondanks de kritiek, hun werk met hart en ziel doen en daarom waardering verdienen. In totaal werden ongeveer 840 medewerkers geëerd.

Overhandiging van de cadeaukaarten

De eerste cadeaukaarten werden symbolisch overhandigd bij Brentano in ‘t Huis aan de Poel. Daar waren bestuurder Angelique Schuitemaker en Marco Duut van Zorgsamen aanwezig, samen met zes huishoudelijke hulpen. De resterende kaarten worden door andere aanbieders aan hun medewerkers uitgereikt.

Reacties van de medewerkers

De huishoudelijke hulpen uit Amstelveen waren unaniem in hun reactie: ze ervaren hun werk als dankbaar. Het opbouwen van een band met de mensen bij wie ze thuis komen en het hen bezorgen van een schoon huis levert hen veel voldoening op. Amstelveners die geïnteresseerd zijn om ook huishoudelijke hulp of chauffeur te worden, kunnen via de gemeente in contact komen met een van de aanbieders.