Tweede editie 'Groen moet je doen!' van start in Amstelveen

19 dagen geleden gepubliceerd

Amstelveen is begonnen met de tweede editie van het project ‘Groen moet je doen!’. Dit initiatief heeft als doel om de gemeente te onttegelen en te vergroenen. De wethouder van Groen en Duurzaamheid, Floor Gordon, heeft het startschot gegeven door groen te planten bij Veldlust.

Van grijs naar groen

In het kader van deze actie gaat de gemeente, samen met de inwoners, diverse openbare locaties in de stad vergroenen. De bedoeling is om tegels te vervangen door planten. De plekken Veldlust en de Lindenlaan zijn de eerste locaties in 2024 waar dit zal gebeuren. Dit is belangrijk omdat een groene omgeving beter in staat is om neerslag op te vangen dan een versteende ondergrond, iets dat van groot belang is met de verwachte stijging van de temperatuur.

Participatie van bewoners

Amstelveners krijgen de kans om zelf ook nieuwe locaties aan te dragen. Dit kan via het online participatieplatform denkmee.amstelveen.nl. “Amstelveners waarderen hun groene omgeving. Groen heeft ook een heel belangrijke functie om onze waterhuishouding te kunnen managen. Door samen met inwoners op locatie in gesprek te gaan, creëren we nieuwe groene plekken in de gemeente”, aldus wethouder Gordon.

Aanmelding en selectie

Inwoners kunnen tot 1 mei 2024 openbare locaties aanmelden waar tegels vervangen kunnen worden door groen. Vanaf 1 mei controleert de gemeente of de aangedragen locaties voldoen aan de voorwaarden en of het initiatief haalbaar is. Van 15 tot en met 29 mei 2024 kunnen inwoners vervolgens stemmen op de ingediende inzendingen die aan de criteria voldoen.

Toekomstige projecten

Later dit jaar gaat de gemeente ook aan de slag met het vergroenen van locaties aan de Annie M.G. Schmidtlaan, diverse oevers in Waardhuizen en Middenhoven, het Hueseplein en het plein aan de Vijverlaan. Voor deze projecten zal de gemeente in overleg treden met de directe omwonenden. Zij ontvangen hiervoor in het voorjaar een uitnodiging.