Gratis energiescan en besparingsrapport voor ondernemers in Amstelveen

5 maanden geleden gepubliceerd

Ondernemers in Amstelveen kunnen profiteren van een gratis energiescan en besparingsrapport, aangeboden door de gemeente. Het doel is om bedrijven te helpen hun energiekosten te verlagen door middel van een tweefasig energiebesparingstraject.

Wat houdt het energiebesparingstraject in?

Het energiebesparingstraject bestaat uit twee essentiële stappen.

Allereerst voert een gespecialiseerde adviseur een gratis energiemonitoring uit op locatie. Hierbij worden aspecten zoals verlichting, verwarming, isolatie en duurzame energiebronnen geanalyseerd. Deze monitoring verschaft inzicht in praktische en rendabele energiebesparende mogelijkheden.

Vervolgens ontvangt de ondernemer een op maat gemaakt rapport met gedetailleerde informatie, inclusief terugverdientijden, verwachte besparingen en persoonlijk advies over de meest geschikte maatregelen voor hun bedrijf.

Daarnaast biedt Klimaatroute gedurende een jaar begeleiding aan bij de implementatie van deze maatregelen.

Aanmelden voor het traject

Ondernemers in Amstelveen hebben namens de gemeente een brief van de Klimaatroute ontvangen over deze regeling. De Klimaatroute zal contact opnemen met de betrokken ondernemers om interesse te peilen. Ondernemers kunnen zich ook zelf aanmelden voor dit traject.