Gratis Energiefixers bezoeken Augustinuspark

5 maanden geleden gepubliceerd

Na een succesvolle energiebesparende actie in de wijk Patrimonium, bezoeken de Energiefixers nu de buurt Augustinuspark. De Energiefixer installeert, indien nodig, direct gratis energiebesparende materialen en geeft tips om energie te besparen.

Doelgroep

De Energiefixers richten zich op woningen in het Augustinuspark met een energielabel C, D, E, F, en G en een WOZ-waarde van €608.000 of lager. De betrokken inwoners zijn per brief geïnformeerd over de komst van de Energiefixers die tot en met 9 maart door de buurt lopen.

Eerdere successen

Dezelfde aanpak in de wijk Patrimonium was een groot succes, aldus Floor Gordon, wethouder duurzaamheid. Er zijn in totaal 269 bezoeken afgelegd, waarbij naar schatting jaarlijks 131.571 kg CO2 bespaard wordt. Dit is te vergelijken met zo’n 265 retourvluchten naar Madrid. Daarnaast zijn er 804 ledlampen en 199 waterbesparende douchekoppen geïnstalleerd en is de aanvoertemperatuur van de cv-ketel in 141 woningen verlaagd.

Maatregelen tijdens huisbezoek

Tijdens het huisbezoek voert de Energiefixer verschillende klussen uit. Ze installeren bijvoorbeeld radiatorfolie en tochtstrips en geven de inwoner tips om energie te besparen. De Energiefixer plaatst kosteloos producten tot een waarde van €100. Een huisbezoek duurt 1 tot 1,5 uur.

Zelf aanvragen

Inwoners die niet in het Augustinuspark wonen en moeite hebben met het betalen van de energierekening kunnen eenmalig een gratis Energiefixer aanvragen.