Gewapende overval op 82-jarige man in Amstelveen door nepbezorgers

5 maanden geleden gepubliceerd

Op 14 februari 2024 werd een 82-jarige man in zijn woning aan de Luttickduin in Amstelveen overvallen door vier gewapende verdachten. De daders, die zich voordeden als postbezorgers, gebruikten grof geweld en bedreigden de man met vuurwapens om waardevolle spullen te eisen.

Overval verstoord door deurbel

De daders wisten op een doordachte manier toegang te krijgen tot de woning van het slachtoffer. De overval werd echter verstoord door een rinkelende deurbel, waarna de verdachten op de vlucht sloegen. Drie van de daders waren volledig in het zwart gekleed en droegen bivakmutsen. De vierde dader droeg een rood shirt.

Oproep tot getuigen

De recherche en medewerkers van Forensische Opsporing zijn een onderzoek gestart en zijn dringend op zoek naar getuigen. De politie roept mensen die iets hebben gezien of gehoord dat kan helpen in het onderzoek op om zich te melden. Ook mensen die beeldmateriaal hebben van de periode voor, tijdens of na de overval, bijvoorbeeld van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcams in nabij geparkeerde voertuigen, worden verzocht contact op te nemen. Tips kunnen worden doorgegeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.