Wethouder Elzakalai bezoekt drie Amstelveense bedrijven

4 maanden geleden gepubliceerd

Adam Elzakalai, wethouder Economische Zaken, heeft een bezoek gebracht aan drie Amstelveense bedrijven gevestigd in de bedrijfsverzamelgebouwen van Nest en Upper East op bedrijvenpark Kronenburg. Het gaat om de bedrijven ZilverWerkt, Madaga Spoony en Illi-tv.

ZilverWerkt

ZilverWerkt zorgt ervoor dat mannen en vrouwen na hun pensioen kunnen blijven werken op een manier die bij hen past. Volgens Managing Director Chantall Olthoff van ZilverWerkt is het belangrijk om het arbeidspotentieel van gepensioneerden te blijven benutten. Ze merkt op dat er ieder jaar ruim driehonderdduizend gepensioneerden bijkomen, waarvan een kwart graag actief betrokken blijft bij de samenleving en graag wil doorwerken na het pensioen. De missie van ZilverWerkt is om het doorwerken van gepensioneerden normaal te maken.

Madaga Spoony

Madaga Spoony is een sociale onderneming met als missie om kinderen stap voor stap verliefd te laten worden op echt eten. Ze doen dit door van smaakontwikkeling en het eten van groenten een feestje te maken, met onweerstaanbare kindermaaltijden en educatieve programma’s, zoals ‘de Smaaksafari’ en ‘de Gezonde Smikkelweken’. Madaga Spoony is marktleider in gezonde en verse kindermaaltijden voor de kinderopvang en serveert inmiddels 3,5 miljoen maaltijden per jaar aan vijfhonderd kinderopvanglocaties. Met hun educatieprogramma’s bereiken ze zo’n 300.000 kinderen per jaar.

Illi-tv

Illi-tv is een technologiebedrijf dat zich richt op het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie. Ze hebben de illi-tv ontwikkeld voor ouderen met dementie die graag in hun vertrouwde omgeving verblijven. Door herkenbaar beeld en geluid aan te bieden, worden herinneringen opgehaald en een thuisgevoel gecreëerd. Dit draagt bij aan zinvolle beleving, dagbesteding en vergroot het welzijn. Illi-tv blijft innoveren en heeft nu ook een app ontwikkeld, de Mr illi. Deze app doet hetzelfde als de illi-tv kastjes en willen ze nu verder naar de markt brengen.

Wethouder Elzakalai benadrukt het belang van het bezoeken van bedrijven om te horen wat ondernemers belangrijk vinden. Hij is onder de indruk van het ondernemerschap en de innovatieve ideeën die hij tijdens zijn bezoek heeft gezien.