Eerste woningen Olympiade feestelijk opgeleverd

4 maanden geleden gepubliceerd

Op 13 maart 2024 zijn de eerste koopwoningen van het project Olympiade aan de Startbaan opgeleverd. De sleutels werden feestelijk overhandigd aan de nieuwe bewoners, familie Den Hartog. Wethouder Floor Gordon, verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening, was bij de sleuteloverdracht aanwezig.

Verhuizing familie Den Hartog

De familie Den Hartog, inwoners van Amstelveen, zijn de gelukkige eigenaren van een duurzaam appartement in het gebouw Grenoble. Ze laten een huurwoning aan de Van der Hooplaan achter en na een tussenstop in een eengezinswoning in Aalsmeer, hebben ze bewust gekozen voor een levensloopbestendige woning in Amstelveen. Het nieuwe appartement is 72 m2 groot, heeft twee slaapkamers en is aangeschaft voor 395.000 euro VON.

Toewijzing huurwoningen Olympiade

De toewijzing van de huurwoningen van het project Olympiade zal binnenkort worden aangekondigd. Deze woningen zijn in eerste instantie bedoeld voor starters (30%) en doorstromers uit een sociale huurwoning in Amstelveen (10%). Tevens zijn ze bestemd voor mensen met een beroep in zorg, onderwijs of veiligheid (30%). Een groot deel van deze woningen zal een huurprijs van 1059 euro hebben.