Blauwe zone ingesteld op parkeerterreinen bij Sportpark 't Loopveld

4 maanden geleden gepubliceerd

Om overlast door langparkeerders tegen te gaan, geldt er sinds kort een maximale parkeerduur van 3,5 uur op alle parkeerterreinen van Sportpark ‘t Loopveld langs de Aanloop. De gemeente heeft plannen om binnenkort een hoogtebalk te plaatsen bij het grote parkeerterrein om kampeervoertuigen te weren.

Meer ruimte en verkeersveiligheid

Door de blauwe zone in te voeren, wordt de parkeerruimte voor gebruikers van het sportpark vergroot. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede. Ook wordt zo voorkomen dat langparkeerders uitwijken naar het parkeerterrein aan de zijde van de Saskia van Uylenburgweg.

Problematiek langparkeerders

Het parkeerterrein aan de Aanloop, dat ruimte biedt aan 230 auto’s, heeft al langere tijd te maken met problemen veroorzaakt door langparkeerders. Deze hielden tot wel honderd parkeerplaatsen bezet. Wethouder Herbert Raat (parkeren, sport en verkeer) licht toe: “Nadat we een brandbrief van een van de sportclubs ontvingen die waarschuwde voor verkeersonveilige situaties tijdens drukke sportweekenden, hebben we besloten direct actie te ondernemen.”

Aanvullende maatregelen

Er zijn maatregelen genomen om een hoogtebeperking en een maximale parkeerduur in te kunnen stellen. De gemeente zal hierop handhaven. Als deze maatregelen onvoldoende blijken, zullen er aanvullende maatregelen worden overwogen. Daarnaast doet de wethouder een oproep aan sporters en ouders van sportende kinderen om zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen. Dit verlaagt de parkeerdruk en bevordert de verkeersveiligheid op piekmomenten, zoals in het weekend.

Handhaving blauwe zone

De blauwe zone geldt van maandag tot en met zondag tussen 9.00 en 18.00 uur op alle parkeerterreinen rond Sportpark ‘t Loopveld, zowel aan de Aanloop als op de Saskia van Uylenburgweg. Hier mag maximaal 3,5 uur aaneengesloten worden geparkeerd. De handhaving van deze regel is per direct ingegaan.