Getuigenoproep: Tweetal pleegt gewapende overval brillenzaak in Amsterdam-Zuid

Normal aanhouding

Op zaterdagmiddag 23 oktober 2021 zijn medewerkers van een brillenzaak aan de Arent Janszoon Ernststraat slachtoffer geworden van een gewapende overval. Er zijn geen gewonden gevallen en geen verdachten aangehouden. De recherche is op zoek naar getuigen en beeldmateriaal.

Rond 13.30 uur staan medewerkers van de brillenzaak een klant te helpen als twee mannen in donkere kleding de zaak binnenkomen rennen. De verdachten zouden direct meerdere brillen eisen van het personeel. Onder bedreiging van steekwapens nemen de verdachten verschillende brillen van dure merken weg. Vervolgens vluchten ze op een blauwe scooter in de richting van de Van Leijenberghlaan. Meerdere politie-eenheden waaronder hondengeleiders hebben in de omgeving gezocht naar de verdachten. Deze zijn vooralsnog niet aangetroffen. Medewerkers van de Forensische Opsporing en recherche zijn ter plaatse en stellen sporen veilig. 

De recherche onderzoekt de overval en wil graag spreken met mensen die getuige zijn geweest van dit incident.. Heeft u meer informatie over deze zaak? Heeft u in de uren of dagen ervoor iets verdachts gezien dat te maken kan hebben met de overval? Neemt u dan alstublieft contact met ons op en vermeld daarbij proces-verbaalnummer PL1300_2021217799.  Alvast bedankt voor alle tips en beeldmateriaal.

Dit artikel verscheen eerst op Mokum.nu

Adverteren op AmstelveenActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op AmstelveenActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Amstelveen
11:11

17° C

Bewolkt

3.6 km/h

74%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief